Pobierz ofertę (plik pdf)

alt
MENU I  -   70 zł/osoba
 
 
 
Przekąski zimne
Jaja wielkanocne z majonezem i ze szczypiorkiem
Róże z wędzonego łososia z koperkiem i cytrynką
Wybór pasztetów ze śliwką i żurawiną
Półmiski mięs pieczonych i wędlin
 
Sałatki
Wielkanocna sałatka warzywna
Wiosenna sałatka z nowalijkami

Zupy
Barszcz biały gotowany na wędzonce, z jajkiem i świeżym chrzanem

Dania ciepłe
Biała kiełbasa z pieca z sosem chrzanowym
Schab pieczony ze śliwką
Pierogi ruskie z rumianą cebulką
Ziemniaki puree z koperkiem lub ziemniaki opiekane z ziołami

Dodatki
Pieczywo
Chrzan
Ćwikła
Sosy do mięs i pasztetów, np.: tatarski, chrzanowy z jabłkiem, ziołowy, wiosenny

Desery
Baby wielkanocne drożdżowe i piaskowe
Sernik staropolski

 

 

MENU II  -  80 zł/ osoba

 

Przekąski zimne
Jajka wielkanocne garnirowane kolorowymi pastami, np. z szynką, łososiem, serem
Półmiski mięs pieczonych i wędlin na dywanie z sałat i kiełków
Roladki z łososia z fetą, koperkiem i cytrynką
Matyjasy w delikatnym oleju pod kołderką z buraczków
Terrina ze szczupaka z warzywami
Tatar z wiosennych warzyw ozdobiony jajkiem i kropląmusu z czarnych oliwek

Sałatki
Świąteczna sałatka jarzynowa dekorowana kiełkami
Jajeczna sałatka z kolorowymi nowalijkami
Sałatka francuska z vinegrette

Zupy (do wyboru)
Barszcz biały gotowany na wędzonce
Świąteczny żurek z chrzanem
Czerwony barszcz z jajkiem

Dania ciepłe
Biała kiełbasa pieczona w piecu z tymiankiem, rozmarynem i cebulką
Pierogi nadziewane szpinakiem, pieczarkami i jajkiem
Duszona karkówka z cynamonem i musem z pieczonych jabłek
Ziemniaki opiekane w ziołach lub ziemniaki puree
Kopytka
Kompozycja z kolorowego ryżu

Dodatki
Pieczywo
Sosy: tatarski, chrzanowy z jabłkiem, ziołowy, wiosenny
Chrzan
Ćwikła

Desery
Baby wielkanocne drożdżowe i piaskowe
Sernik z brzoskwinią
Mazurek czekoladowy z bakaliami

 

Menu III -  90 zł/ osoba

Przekąski zimne
Półmiski jaj faszerowanych kolorowymi pastami, na dywanie z rzeżuchy
Jajka wielkanocne, zapiekane w skorupkach
Tatar z siekanego łososia z kaparami i cytryną
Półmiski mięs pieczonych i wędlin na dywanie z sałat i kiełków
Ryba pod pierzynką z pora i marchewki
Terrina z drobiowych wątróbek z żurawiną
Świeży twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Sałatki
Świąteczna sałatka jarzynowa dekorowana kiełkami
Wiosenna sałatka z nowalijkami
Mix sałat kolorowych z jogurtowo ziołowym dressingiem
Warzywa i pikle z ziołowymi dipami

Zupy (do wyboru)
Barszcz biały gotowany na wędzonce
Świąteczny żurek z chrzanem
Czerwony barszcz z jajkiem
Zupa chrzanowa z jajkiem i boczkiem
Kwaśnica na wędzonym boczku

Dania ciepłe
Biała kiełbasa po staropolsku pieczona na rumiano, podana ze smażoną cebulką
Karkówka przekładana cebulą, pieczarkami i papryką, zapiekana z ostrym sosem pomidorowym
Pierogi z kapustą i grzybami lub krokiety z jajecznym farszem wiosennym
Ziemniaczki pieczone lub ziemniaki z wody z koperkiem
Kopytka
Warzywa gotowane na parze

Dodatki
Pieczywo
Sosy, np.: tatarski, chrzanowy z jabłkiem, ziołowy, wiosenny
Chrzan, ćwikła

Desery
Baby i mazurki wielkanocne
Szarlotka domowa z kruszonką
Sernik z bakaliami



 

 

 

 

alt