Pobierz ofertę (plik pdf)

 

 MENU I

CENA 50 ZŁ / OS.

ZUPA (1 do wyboru)
Zupa pieczarkowa z domowymi łazankami
Świąteczna zupa rybna
Barszcz biały
Czerwony barszcz z pasztecikiem

DANIA CIEPŁE
Tradycyjny karp na maśle smażony z cebulą i pieczarkami
Misa domowych pierogów z kapustą i grzybami opiekanych na złoto

ZAKĄSKI
Śledzie na trzy sposoby: na ostro, w oleju, pod wiejską pierzynką
Sałatka jarzynowa na swojskim majonezie z wędzonym pstrągiem

DODATKI (2 do wyboru)
Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem
Ziemniaki opiekane z aromatycznymi ziołami
Kapusta zasmażana z suszonymi grzybami

Pieczywo

DESER
Ciasta wigilijne na paterach:
Delikatny sernik z rodzynkami
Ciasto piernikowe przekładany konfiturą śliwkową z polewą czekoladową

NAPOJE bez ograniczeń
Kompot z suszonych owoców
Woda mineralna niegazowana
Świeżo parzona kawa i herbata

 

MENU II

CENA 60 ZŁ / OS.

ZUPA (1 do wyboru)
Barszcz z uszkami pełnymi grzybów
Wigilijna zupa grzybowa
Barszcz biały
Bulion grzybowy z pierożkami

DANIA CIEPŁE
Tradycyjny karp panierowany w migdałach
Gołąbki z kaszą i grzybami
Misa domowych pierogów z kapustą i grzybami opiekanych na złoto

ZAKĄSKI
Śledzie na trzy sposoby: na ostro, w oleju, pod wiejską pierzynką
Sałatka jarzynowa na swojskim majonezie
z wędzonym pstrągiem
Kruche babeczki faszerowane pastami

DODATKI (2 do wyboru)
Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem
Ziemniaki opiekane z aromatycznymi ziołami
Kapusta z grochem
Duszona kapusta z suszonymi śliwkami i grzybami

Pieczywo

DESER
Ciasta wigilijne na paterach:
Delikatny sernik z rodzynkami
Ciasto piernikowe przekładany konfiturą śliwkową z polewą czekoladową

NAPOJE bez ograniczeń
Kompot z suszonych owoców
Woda mineralna niegazowana
Świeżo parzona kawa i herbata

 

MENU III CENA

80 ZŁ / OS.

ZUPA (1 do wyboru)
Barszcz z uszkami pełnymi grzybów
Zupa borowikowa z domowymi łazankami
Świąteczna zupa rybna
Bulion grzybowy z pierożkami

DANIA CIEPŁE
Łosoś pieczony w sosie limonowo koperkowym
Smażony dorsz pod jarzynami
Misa domowych pierogów z kapustą i grzybami opiekanych na złoto
Krokiety z pieczarkami lub jajkiem i szpinakiem, soczewicą

ZAKĄSKI
Karp w galarecie
Bliny ziemniaczane z wędzonym łososiem
Śledzie po żydowsku z pomidorami,rodzynkami i cebulą
Kulebiak wigilijny z łososiem, z kiszoną kapustą i koprem
Jajka garnirowane

DODATKI (2 do wyboru)
Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem
Ziemniaki pieczone z aromatycznymi ziołami
Kapusta z grochem
Bigos staropolski z suszonymi grzybami

Pieczywo

DESER
Ciasta wigilijne na paterach:
Delikatny sernik z rodzynkami
Ciasto piernikowe przekładany konfiturą śliwkową z polewą czekoladową
Rolada makowa pełna bakalii

NAPOJE bez ograniczeń
Kompot z suszonych owoców
Woda mineralna niegazowana
Świeżo parzona kawa i herbata