Pobierz ofertę: pdf-ikona

mik 

 

MENU I  - CENA 65 ZŁ / OS.

 ZUPA (1 do wyboru) 
Zupa pieczarkowa z łazankami

Barszcz biały
Czerwony barszcz z pasztecikiem

 

DANIA CIEPŁE
Tradycyjny karp na maśle smażony z cebulą i pieczarkami
Misa domowych pierogów z kapustą  i grzybami

 
ZAKĄSKI

Śledzie na trzy sposoby: na ostro, w oleju, pod wiejską pierzynką
Sałatka jarzynowa na swojskim majonezie z wędzonym pstrągiem


DODATKI (2 do wyboru)
Ziemniaki gotowane oprószone świeżym  koperkiem
Ziemniaki opiekane z aromatycznymi ziołami
Kapusta zasmażana z suszonymi grzybami


DESER
Delikatny sernik z rodzynkami
Ciasto piernikowe przekładane konfiturą śliwkową

 


 

 

MENU II -  CENA 80 ZŁ / OS.

 
ZUPA (1 do wyboru)
Barszcz z uszkami 
Wigilijna zupa grzybowa
Bulion grzybowy z pierożkami


DANIA CIEPŁE
Tradycyjny karp panierowany w migdałach
Gołąbki z kaszą i grzybami
Misa domowych pierogów z kapustąi grzybami


ZAKĄSKI
Śledzie na trzy sposoby
Sałatka jarzynowa na swojskim majoneziez wędzonym pstrągiem
Kruche babeczki faszerowane pastami

DODATKI (2 do wyboru)
Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem
Ziemniaki opiekane z  aromatycznymi ziołami
Kapusta z grochem
Duszona kapusta z suszonymi śliwkami i grzybami


DESER:
Delikatny sernik z rodzynkami
Ciasto piernikowe przekładane konfiturą śliwkową

 


 

MENU III -  CENA 100 ZŁ  / OS.


ZUPA (1 do wyboru)
Barszcz z uszkami
Zupa borowikowa z domowymi łazankami
Bulion grzybowy z pierożkami


DANIA CIEPŁE
Łosoś pieczony w sosie limonowo koperkowym
Smażony dorsz pod jarzynami
Misa domowych pierogów z kapustą i grzybami
Krokiety z pieczarkami lub jajkiem i szpinakiem, soczewicą


ZAKĄSKI
Karp w galarecie
Bliny ziemniaczane z wędzonym łososiem
Śledzie po żydowsku z pomidorami, rodzynkami i cebulą
Kulebiak wigilijny z łososiem, z kiszoną kapustą i koprem
Jajka garnirowane

DODATKI (2 do wyboru)
Ziemniaki gotowane oprószone świeżym koperkiem
Ziemniaki pieczone z aromatycznymi ziołami
Kapusta z grochem
Bigos staropolski z  suszonymi grzybami


DESER
Delikatny sernik z rodzynkami
Ciasto piernikowe przekładane konfiturą śliwkową 
Rolada makowa pełna bakalii